Stiri
INTELLIGENCE MOZAIC

-        Buletin periodic de evenimente, ştiri, analize, comentarii -

Atentatele de la Paris, la cald = BND a monitorizat comunicaţiile unor state aliate = Schimb de „amabilităţi” ruso-poloneze = Miza implicării ruse în Siria = Spionaj între parteneri strategici = Hackerii chinezi atacă serverele Administraţiei americane = Spion rus în Parlamentul European.

17 noiembrie 2015 

 
Hristos a Inviat!
Sfintele sarbatori de Paste sa va aduca liniste in suflet, multa sanatate, bucurie si puterea de a darui si ajuta semenii, precum si credinta in vremuri mai bune.

Hristos a Inviat!
Consiliul Director al ACMRR
 
CIA – MOSSAD - cazul faimosului spion JJ Pollard, din nou în actualitate
CIA – MOSSAD
- cazul faimosului spion JJ Pollard, din nou în actualitate -
Jonathan Jay Pollard,  fost intelligence officer în Marina Statelor Unite, acuzat de spionaj în favoarea Israelului, în schimbul unor importante stimulente financiare, condamnat în 1985 la închisoare pe viaţă, a rupt tăcerea, semnând recent un articol într-un ziar israelian.
Evreu american, Jonathan Jay Pollard, născut la 7 august 1954, în Galveston, Texas,a  încercat să intre în rândul cadrelor active ale CIA în 1979, însă a picat testul la poligraf. În acelaşi an, a fost încadrat în Naval Intelligence Command, lucrând iniţial în problema sovietică. De remarcat că, înainte de recrutare, experţii NIC au solicitat Agenţiei Centrale de Informaţii rezultatele testului poligraf, probă neinclusă la acel moment în programa US Navy, la care nu au primit răspuns.
În primăvara anului 1984, J.J.Pollard l-a întâlnit pe colonelul Aviem Sella, veteran al forţelor armate israeliene, masternad la New York University, căruia i-a deconspirat calitatea sa de intelligence officer la US Navy, oferindu-se să ajute statul evreu în rezolvarea unor probleme sensibile de securitate.
Bănuind că ar putea fi vorba despre un joc operativ de interpunere iniţiat sub controlul FBI, Aviem Sella a raportat cazul în centrală şi a cerut instrucţiuni. După verificări complexe, conducerea Mossad a aprobat continuarea contactelor cu Pollard care, din iunie 1984, a început să-i predea informaţii clasificate lui Sella, în schimbul a 10.000 de dolari, ulterior primind 1.500 de dolari lunar pentru implicarea sa în spionaj.
Deşi, la proces, Pollard pretindea că ar fi fost motivat doar de altruism şi nu de lăcomie, s-a dovedit că de fapt el preda informaţiile clasificate în anticiparea unui câştig financiar constant şi substanţial.
Veterani din din contraspionajul Statelor Unite îl consideră pe Pollard ca pe unul dintre cei mai nocivi agenţi dubli din istoria Americii, în timp ce la Tel Aviv este considerat erou naţional, astfel că mulţi conservatori din Israel, precum şi americani pro-israelieni fac presiuni active asupra administraţiei preşedintelui Barack Obama să-l elibereze.
După mulţi ani de dezminţiri oficiale, în 1998, Israelul a acceptat să recunoască aparteneţa lui Pollard la serviciile secrete israeliene, după ce în 1995 îi acordase cetăţenia statului evreu.
Pe tot timpul detenţiei sale, Pollard a a păstrat o atitudine rezervată, refuzând orice apariţii publice sau contacte cu mass-media, chiar şi cele permise de regimul de detenţie. De aceea, pare surpinzător că, la jumătatea lunii august a acestui an, unul dintre puţinii agenţi Mossad aflaţi în „custodia” unor guverne străine, a semnat un editorial pentru ziarul conservator israelian The Jerusalem Post.
Fără a face „dezvăluiri senzaţionale” despre activitatea sa în slujba Mossad,  Jonathan Jay Pollard critică dur autorităţile de la Tel Aviv de a elibera 26 de prizonieri palestinieni condamnaţi pentru acţiuni violente împotriva Israelului, chiar înainte de începerea noilor convorbiri de pace cu Autoritatea Naţională Palestiniană.
Afirmând că opinia publică israeliană este împotriva unei astfel de decizii, J.J.Pollard susţine că Israel este "o democraţie ciudată care nu acordă niciun fel de atenţie voinţei poporului, fiind singura ţară din lume care-şi expulzează în mod voluntar cetăţenii, pentru a-i preda inamicilor săi...Israel deţine recorduri mondiale de neinvidiat pentru trădarea celor care-şi servesc statul".
În ultima perioadă, Israel şi lobbyul evreiesc şi-au accentuat presiunile asupra forurilor decizionale americane pentru sensibilizarea Administraţiei SUA de a-l elibera pe Pollard, personalităţi israeliene şi americane semnând o lungă petiţie în acest sens. Lista semnatarilor include, printre alţii, preşedintele israelian, generali în retragere şi laureaţi evrei ai Premiului Nobel, dar şi foşti directori ai CIA sau ex-secretari de stat ai SUA.
Eliberarea lui J.J.Pollard, estimată de unii experţi undeva la orizontul anului 2016, este pusă sub semnul întrebării, semnalul fiind dat chiar de preşedintele Barack Obama care, într-un interviu acordat Televiziunii israeliene în martie 2013, lăsa să se înţeleagă că nu intenţionează să-l elibereze prea curând pe Johathan Pollard.
Pe de altă parte, pentru a diminua presiunile cercurilor sioniste influente din mediile politico-financiare americane, Biroul Federal de Investigaţii încearcă să demoleze aura “eroului” evreu, diseminând în mass-media ideea conform căreia, înainte de a reuşi să capteze interesul Mossad, J.J.Pollard ar fi lucrat pentru serviciile secrete sud-africane, după o tentativă similară eşuată vizavi de structurile de intelligence ale...Australiei!!!

Jonathan Jay Pollard,  fost intelligence officer în Marina Statelor Unite, acuzat de spionaj în favoarea Israelului, în schimbul unor importante stimulente financiare, condamnat în 1985 la închisoare pe viaţă, a rupt tăcerea, semnând recent un articol într-un ziar israelian.

 
IRANUL SE PREGATESTE DE RAZBOI
Moştenitor al temutului SAVAK – fostul serviciu secret al şahului Mohammad Reza Pahlavi Aryamehr  - Ministerul Informaţiilor şi Securităţii (VEVAK - Vevak Vezarat-e Ettelaat va Amniyat) a primt aprobarea preşedintelui Mohammad Ahmadinejad pentru efectuarea de noi încadrări, menite să confere serviciului resurse suplimentare în « anihilarea noilor ameninţări americano-sioniste la adresa naţiunii şi a intereselor iraniene » ...
 
<< Început < Anterior 1 2 3 4 5 Următor > Sfârşit >>

Pagina 2 din 5